Geschiedenis

De geschiedenis van Ibiza gaat zo’n 1600 voor Christus terug. Helaas is daar weinig van overgebleven om nu nog te zien of te bezichten.
Wel zijn uit het jaar 654 voor Chr. de overblijfselen zichtbaar.
Ibiza-stad, is 654 voor Christus gesticht als Ibossim door de Feniciërs. Ibiza en Eivissa (Catalaans) zijn hier van afgeleid.
Na de Feniciërs kwamen de Carthagenen aan de macht en werd de stad een handelspost.

Zout was een belangrijk handelsproduct van het eiland. In die tijd werd zout gebruikt om vlees en vis lang te kunnen bewaren, zodoende was het erg belangrijk voor het eiland.
Na de oorlog met de Romeinen kwamen zij aan de macht, de handelsstatus die de stad had verdween. Behalve zout, hier waren de Romeinen ook dol op. Vandaag de dag is het zout nog een bekend product van Ibiza onder de naam Sal de Ibiza.
Het Romeinse Rijk viel en de stad kwam in handen van de Arabische Moren die het Yebisah noemden.
Het eiland kwam echter op 8 augustus 1235 door Koning Jacobus 1 van Aragon in handen van de christenen, hiermee werd het eiland christelijk gemaakt.
Door de Romeinen en de Moren is de hoofdstad gesticht en D’Alt Vila gemaakt.
De bekende kathedraal, ook wel bekend als kasteel ‘Catedral de Santa María de las Nieves’ in D’Alt Vila, was vroeger het belangrijkste verdedigingswerk van Ibiza.
Bij de ingangen een ophaalbrug waar indringers overgoten konden worden met hete olijfolie. Het werk bestaat uit 7 torens. Zeven betekent namelijk het getal van geluk. Elk van deze torens is vernoemd naar een heilige zoals Santa Eulalia.


De geschiedenis van Ibiza
D’alt Vila

OpenWeatherMap requires API Key to work. Get API Key