Ibiza-Stad

Ibiza-StadEen bezoekje aan Ibiza-stad!
Tijdens een vakantie op Ibiza mag een bezoekje aan Ibiza-stad niet ontbreken.
De hoofdstad, stad of gemeente die ook wel Eivissa wordt genoemd is een oude havenstad. De gemeente is 11,24 km2 groot dus goed wandelend te bezichtigen.

De haven, Marina Botafoch, is het begin van een prachtig uitgaansgebied en door smalle slingerende straatjes kun je Ibiza-stad heel leuk verkennen.
Rondom de haven bruist het er namelijk van de restaurantjes en barretjes en door de smalle straatjes die echt typisch Spaans aandoen vind je tal van snuisterijtjes.

Al snel valt een hoog ommuurd deel van de stad op, vooral ’s avonds wanneer dit deel mooi verlicht wordt, dit is het oude deel van Ibiza-stad. Ook wel D’Alt Vila genoemd.
Breng hier ook zeker een bezoekje aan en je kan genieten van een prachtig uitzicht op de haven en de stad.
Maar dat niet alleen, want dit gedeelte van de stad bevat ook prachtige bezienswaardigheden. Waaronder de 14e eeuwse kathedraal en het archeologisch museum.
De oude stad bepaald het aangezicht van de stad. Je zal dit dus ook snel herkennen.

Ibiza-Stad

De bekende schilderachtige witgepleisterde huisjes bevinden zich in de oude stad, je moet wel via smalle trappetjes en steegjes omhoog en je kan de stad alleen betreden via de stenen toegangspoort met een lange steile opgang.
In de zomermaanden is het er gezellig drukte met de vele terrasjes en markt op het plein welke onderaan de opgang is gelegen.

De stad trekt veel toeristen van werkelijk overal op de wereld, dit maakt de stad gezellig. Ook de parades van diverse clubs zijn in de zomer te zien op de terrasjes langs de haven.

Daarnaast bevat Ibiza-stad ook winkelstraten waar bekende ketens als KIKOO, Claire’s, ZARA etc. zich bevinden. Een prima stad om eens lekker te shoppen dus!

Het nachtleven in Ibiza-stad is erg bekend, de bekende club Pacha zit ook in Ibiza-stad gevestigd.

Ibiza-stad op Google Maps:

<