IbizaXXL.com

ibiza
Op iets meer dan twee uur vliegen van ons koude kikkerlandje bevinden zich de Balearen, drie mooie eilanden waarvan Ibiza er eentje in het bijzonder is. Dit is echt een eiland waarin hedonisme hoogtij viert!
Was het vroeger the place to be voor de hippies en vrije geesten. Nu is het eiland een perfecte mengelmoes van alles wat maar denkbaar is. Op Ibiza kan dus alles en is niets te gek!
Luxe en eenvoud gaan prima samen op het eiland, op Ibiza bestaat er geen verschil, iedereen komt er met 1 doel: samen genieten van het prachtige La Isla Blanca!
Ibiza heeft vele gezichten, prachtige baaitjes, mooie strandjes, een eigen stijl, mooie natuur en een verscheidenheid aan mensen. Het eiland kent rust maar ook een bruisend uitgaansleven.
De Catalaanse naam is Eivissa; Ibiza is de Castiliaanse naam. In Nederland wordt het uitgesproken als i(e)bi(e)t͡sa
Het eiland is een populaire vakantiebestemming onder jongeren. Dit voornamelijk vanwege het drukke nachtleven op het eiland. Jaarlijks trekken DJ’s met een grote reputatie naar Ibiza om zich dikwijls de hele zomer te verbinden aan één discotheek.
Ibiza heeft altijd een grote aantrekkingskracht gehad op subculturen. In de jaren zestig trokken er veel hippies naar het eiland. Het eiland was in die jaren een vrijhaven binnen het Spanje onder Franco. Artiesten als Santana, The Rolling Stones en Pink Floyd traden in die jaren op.

In de jaren tachtig veranderde het eiland langzaam. Hoewel de hippiecultuur nooit verdween verschoof het zwaartepunt richting dancemuziek. Onder invloed dj’s als DJ Alfredo en Jose Padilla ontstond een eigen geluid. Deze stijl werd in 1987 door Paul Oakenfold verweven met de housecultuur. Hierdoor ontstond het invloedrijke Balearic Beat-geluid. Het eiland werd tijdens de Summer of Love van 1988 een populaire vakantiebestemming onder liefhebbers van dancemuziek en heeft die positie sindsdien weten vast te houden. Populaire balearic-muziek wordt uitgegeven op vele compilaties waarvan Hed Kandi en Café del Mar de bekendsten zijn.

Lokatie op Google Maps:

Het ultieme Ibiza gevoel

Mijn ultieme Ibiza gevoel is terugkomen op het eiland, het gevoel waar je naar uitkeek word op dat moment bevestigd. Het voelt altijd lekker om te landen en voet te zetten op Ibiziaanse bodem. Eigenlijk is dat het ultieme gevoel al, je komt als het ware weer thuis, de sfeer is er meteen lekker en je vakantie kan beginnen. Ook dit gaat weer fantastisch worden.
Op Ibiza voel je je thuis!
Kijk snel verder op IbizaXXL.com en ontdek dit fantastische eiland!

OpenWeatherMap requires API Key to work. Get API Key