Met kids op Ibiza

Met kids op Ibiza – Ging je vroeger misschien als dinky naar Ibiza en ben je inmiddels voorzien van kroost en kriebelt het nog altijd om naar Ibiza te gaan, dan ga je waarschijnlijk op een andere manier naar het eiland, mét een andere doelstelling.

Je leest maar weinig over familie/gezinsvakanties naar Ibiza, regelmatig is een hotel of appartement dan ook ‘adult-only’, toch kan Ibiza ook geschikt zijn voor familievakanties.
Naast de vele gezichten van Ibiza, is kindvriendelijkheid er ook een van.
Wel is het handig als je een beetje weet waar je terecht kunt met je kids en het zelf ook nog redelijk ‘onbezorgd’ kunt hebben.

Zoals je misschien wel weet telt Ibiza heel veel baaitjes en stranden, maar niet allemaal even praktisch als het om kinderen gaat.
Om bij sommige baaien te kunnen komen vergt er soms wat klim- en klauterwerk of vind je er juist veel rotsen en keien of is het wellicht al snel erg diep. Het is dan wel erg prettig te weten waar je wél en niet heen moet.

Speciaal voor jullie, mét kroost,  geven wij hier je de beste kindvriendelijke tips voor een vakantie op Ibiza!

Ibiza Hotspots - Playa d'en Bossa

Stranden
Goede stranden voor gezinnen zijn de stranden van Cala Llonga, Cala Vadella, Es Figueral, Figueretas & Playa d’en Bossa en Salinas.
Het algemene voordeel van de stranden is dat de stranden allemaal goed bereikbaar zijn, ook met kinderwagen en dat de zee allemaal langzaam afloopt de diepte in.
Zelf vinden we dat Cala Llonga echt wel een goede eerste plaats verdiend omdat Cala Llonga heel fijn zand heeft en het een vlak uitgerekt strand is mét faciliteiten voor kids zoals speeltoestellen. Je kunt er makkelijk vlakbij parkeren met de auto en als je de mogelijkheid hebt is het overnachten in Cala Llonga wellicht ook een goede optie. Cala Llonga is een erg kindvriendelijke plek ook met een kleine kermis/kinderspeelparadijs waar je ’s avonds ook terecht kan.
Het strand loopt langzaam af in zee en er is een strandwacht!

In Es Figueral vind  je een soortgelijke sfeer wat kinderfaciliteiten betreft, wel oogt de omgeving rond het strand wat drukker door alle hotels die er aan gelegen zijn. Es Figueral is noordelijk gelegen in Ibiza en erg levendig!

In Figueretas is de zee ook lang ondiep, is het strand vergelijkbaar met een stad-strand en vind je korte overzichtelijke zandstroken mét strandwacht. Het nadeel is dat aan het eind van de dag de zon hier redelijk snel weg is, rond een uur of 17.00 uur vind je niet veel zon meer op het strand. Dus lang zonnebaden is er vaak niet helemaal bij.
Vlakbij parkeren kan alleen betaald. Verderop van het strand vind je gratis parkeerplaatsen. Wat wel ‘nadelig’ is is met een verblijf in Figueretas je niet heel veel hebt voor kinderen ’s avonds wat entertainment betreft.
Wel kun je lekker bij de Café de Hoeck een patatje met kroketten gaan eten met de kids! Het café is vlak aan het strand gelegen!

Cala Vadella heeft veel accommodaties die gericht op kinderen en gezinnen zijn, het strand doet je eveneens een beetje denken aan Cala Llonga. Het water is er prachtig helder, rondom het strand vind je veel restaurants en barretjes en speeltuintjes en winkeltjes.
Het strand is overzichtelijk en breed en heeft een fijne korrel. Met de mooie omgeving rondom Cala Vadella is het hier prachtig om te vertoeven.

 

Restaurants & cafés met kids! 

Kinderen zijn vaak op hun plek als ze zich weten te vermaken. Dit kan dus precies bij Beach Club Atzaro in Cala Nova waar wij van Ibiza XXL ook zijn geweest. Je hebt daar namelijk speciaal voor de kinderen een Kids Corner waar er van dinsdag tot het weekend toe vaak iets te doen is voor de kids!

Zoals we al genoemd hebben kun je in Café de Hoeck ook terecht voor een bordje friet en kroketten, iets waar veel kinderen dol op zijn.

Ook in San Antonio heb je leuke restaurantjes waar je prima met je kids heen kunt, wat te denken van de Jam Shak.
Hier hebben ze ook een kidsmenu, maar ook bij Ibiza Rocks in het Pikes Hotel kun je met je kinderen naar de Sunday Roast, van 3 uur ’s middags tot een uur of 6 ’s avonds worden de kinderen hier prima vermaakt door een animatieteam.
Zelfs als je niet in het hotel logeert kan je hier gebruik van maken!

Wij schreven al eerder over de beachclubs aan Es Cavallet, maar bij El Chiringuito kun je prima met kinderen een dagje toeven.
Kleine kindermenu’s en een kids-animation-team vermaken de kleintjes opperbest.

 

Wat je nog meer met kinderen kunt doen op Ibiza
Misschien houden jouw kinderen niet zo van stilzitten, dan is het wellicht fijn er op uit te trekken.
Houden je kids van water, dan is het Aguapark ‘Aguamar’ misschien wat voor jou. Deze is te vinden in Playa d’en Bossa.
Nog wat meer actie en wat grotere kids, dan is het Airzone Park in San An ook een aanrader.
Je kunt bij diverse punten ook midgetgolfen en karten met de kinderen, natuurlijk wél als ze iets groter zijn.
Zijn de kinderen wat meer avonturiers dan is het stoere Acrobosc een leuk idee. Van klimmen en klauteren in bomen en over parcoursen heen de uitdaging vinden is natuurlijk helemaal het einde voor kleine waaghalzen. Je vind Acrobosc in Santa Eulalia!
De natuur vinden kinderen vaak prachtig, weet je je kinderen hier dan ook voor te boeien is een bezoekje in San Antonio aan Aquarium Cap Blanc een goede tip. Hier kun je een heel leerzaam en leuk uitje van maken en kennis maken met de onderwaterwereld!
Een bezoekje aan een grot doet het bij wat grotere kinderen ook altijd indrukwekkend goed, Cova de Can Marca vlakbij Portinatx (San Miguel) is te bezoeken met een groep & een gids waarbij je een prachtige lichtshow in de grotten te zien krijgt.
Pak daarna vanuit San Miguel het minitreintje waarbij je een heuse tour krijgt wat natuurlijk superleuk is!
Kunnen de kids al goed zwemmen dan is snorkelen een aanrader in een van de mooie baaitjes van Ibiza. Doordat het water kraakhelder is, is er veel te zien!

Met kids naar discotheken
Zijn je kinderen al jong-volwassenen dan zijn ze vanaf 18 jaar ook welkom in discotheken (wel legitimatie mee)
maar eerlijk is eerlijk, op Ibiza zie je weinig jongeren in discotheken. Kaartjes zijn al gauw € 50 en de drankjes vanaf € 10-15 waardoor het publiek anders is als wat je in badplaatsen aan de Spaanse kust ziet.
Wij ervaren dat de gemiddelde leeftijd veel hoger ligt en het daarom ook niet zo ‘geschikt’ is voor de wat jong-volwassenen.
Wel heeft Paris Hilton soms een editie (benefiet) speciaal voor kinderen van Foam & Diamonds in Amnesia. Wat dan wellicht wel weer leuk is en om 19:00 uur is afgelopen!