Pou d’es Lleo

Een klein onbekend baaitje, waar je dus ook maar weinig van hoort: Pou D’es Lleo
Pou D’es Lleo is een van die idyllische Ibiziaanse baaitjes die je eigenlijk niet mag missen en zeker eens op je lijstje moet staan.
Misschien heb je er zelf niet eens van gehoord en weet je niet van het bestaan af,  tijd om daar verandering in te brengen.

De baai kun je in het noord-oosten vinden:

Pou d’es Lleo is een heel klein strandje, het staat bekend om de rust en om het snorkelen omdat er onder water ontzettend veel te zien is. Het strand heeft de vorm van een half maantje van zand, het water is er superhelder en nodigt uit om in te zwemmen.
Langs de kant liggen houten bootjes en staan de welbekende ‘Ibiza’ vissershuisjes die het baaitje een heel eigen gevoel meegeven.
Aan het baaitje kun je zonnebedden en parasols huren. Het baaitje heeft dus zeker faciliteiten die onmisbaar zijn als je besluit te gaan zonnebaden bijvoorbeeld. In de omgeving op de kliffen kun je de auto kwijt.

Het is in feite een kleine vissershaven en je vind er twee visrestaurants, evenals een kleine bar aan het strand.
Ben je een beetje avontuurlijk en goed ter been dan kun je via verschillende paden vanaf deze baai andere kleinere baaien bereiken. Soms zijn deze baaitjes zo afgelegen dat er niemand is.

Het strandje is 60 meter lang en 10 meter breed. Erg petit dus maar wel fijn!
De baai ligt ongeveer 5 kilometer ten oosten van San Carles in een beschermd natuurgebied. Heerlijk tussen de pijnbomen in een mooie omgeving!
In de omgeving van de baai vind je verschillende bed & breakfasts.

Wij vinden Pou d’es Lleo prachtig en zijn zeker van mening dat onbekend niet onbemind hoeft te zijn. Want het is een heerlijke nog ‘onontdekte’ plek!
Tevens weer een leuk roadtrip idee!

OpenWeatherMap requires API Key to work. Get API Key