San Antonio

San Antonio – Aan de westkust van Ibiza, waar je vele prachtige baaitjes kunt vinden, bevind zich de havenplaats San Antonio.
Wat ooit begon als een idyllisch vissersstadje is uitgegroeid tot een van de levendigste plaatsen van Ibiza.
In een werkelijk geweldige omgeving ligt San Antonio de Portmany, want op redelijke korte afstanden vind je de meest mooie baaitjes met azuurblauw water en heerlijke strandjes.

Iets anders waar San Antonio erg bekend om staat zijn de zonsondergangen. Bij diverse clubs kun je de sunset bekijken met een heerlijke cocktail!
Hiervoor kun je het beste naar de Sunset Strip, waar je tal van barretjes en cafeetjes vind waar de sunset perfect te zien is.
Wat direct opvalt is de enorme jachthaven van San Antonio waar veel schepen en jachten te zien zijn.
Met een grote boulevard, veel winkeltjes, strand en een werkelijk paradijs aan vertier voor volwassenen vind je de oude stad achter dit alles.
Gecentreerd in de oude stad vind je nog een kerk die afstamd uit de 14e eeuw.
De stad heeft een aantal kenmerken, zoals het ei van Columbus wat midden op de rotonde staat. Het is een eerbetoon aan Columbus, die geboren zou zijn in San Antonio.

De boulevard is erg mooi, de Passeo de Maritimo loopt bijna helemaal langs de kustlijn van San Antonio en is erg levendig.
Je kunt hier prachtige wandelingen maken, langs barretjes, restaurants, het strand de haven en naar diverse clubs.
Voor wie ooit in Salou is geweest, het doet je een beetje hier aan denken.

Onder de Engelse bevolking is San Antonio een populaire vakantiebestemming, je hebt er zelfs een deel wat “West End” genoemd word en bol staat van de barretjes, kleine discotheekjes en waar het uitgaansleven goed vertegenwoordigd is.
Voor mensen met kinderen is San Antonio ook erg geschikt, want buiten dat bijna alles binnen handbereik is in San Antonio is het strand erg rustig en heeft ondiep water wat voor kinderen ideaal is om te spelen.