Santa Eulalia

Santa Eulalia is te vinden aan de oostkust van Ibiza. Santa Eulalia (of Santa Eularia) is de derde grootste stad van Ibiza (Eivissa is de eerste, San Antonio de tweede en Santa Eularia de derde).
De omgeving is mooi en gevarieerd, je vind er tal van leuke kleine dorpjes om heen en Santa Eularia zelf is ook erg leuk.
Je hebt er een jachthaven, een mooie boulevard, tal van winkeltjes en restaurantjes en een hippiemarkt, het is een rustigere plek dan bijvoorbeeld Ibiza Stad en San Antonio en daarom ook zeer geschikt voor gezinnen met kinderen.
Ook in de omgeving rondom vind je prachtige baaien en stranden.  Santa Eulalia zelf staat bekend om het culturele leven en de gastronomie.

Waar ligt Santa Eulalia?

De sfeer in Santa Eulalia is gezellig en gemoedelijk. Er worden vriendelijke mensen en het is er op een gezellige manier druk.
Een historisch stukje Ibiza of Spanje vind je hier trouwens ook nog.
Vlakbij Santa Eulalia vind je namelijk een monument: Puig de Missa, wat een 16e eeuwse kerk is met een kerkhof.
In de omgeving van Santa Eulalia vind je erg veel van die witte kerkjes met witte huisjes waar Puig de Missa er eentje van is.
Het gemeentehuis wat op het plein aan de boulevard staat stamt af uit 1795 en is nog een echt authentiek gebouw op Ibiza.

Santa Eulalia

Met de winkelstraatjes in Santa Eulalia kan mening shopliefhebber haar of zijn hart ophalen. Tal van boetiekjes en winkeltjes vol snuisterijtjes zijn te vinden in deze plaats.
Overdag vind je hier trouwens een soort van dagmarkt met allemaal ambachtelijke producten die vanaf mei tot oktober gehouden word op het plein. Om precies te zijn aan de Paseo de l’Almeria.

Wat wij vooral erg mooi vinden is het gebied rondom de jachthaven waar je heerlijk kunt wandelen, dineren en veel gezellige terrassen hebt met live muziek. Kortom: gezellige avondjes beleef je in Santa Eulalia!
Voor de clubbers: in Santa Eulalia vind je enkele kleine discotheken en bars, wel goed zoeken want een echt nachtleven is hier niet!

De stad ligt direct aan het strand van Santa Eulalia wat hoe kan het ook anders: Santa Eulalia playa heet.
Wil je het echte uitgaansleven ontvluchten, dan kan dat prima in Santa Eulalia waar zoals we al aangaven de gastronomie erg belangrijk is.

Santa Eulalia bevind zich op ongeveer 15-20 minuten rijden van Ibiza Stad.

Aanraders:
Een vestiging van de Croissant Show vind je hier overigens ook aan de promenade op de hoek van het plein. Naast de vestiging in Ibiza stad vind je deze dus ook in Santa Eulalia!
Ook Can Cosmi is een heerlijke plek om tapas te eten en behoort zelfs tot een van de drie oudste café’s van het stadje.
Ze zitten al sinds 1948 in het dorpje en serveren heerlijke tapas en de welbekende ‘pan con tomate’!

 

Santa Eulalia