Santa Gertrudis

Santa Gertrudis de Fruitera, oftwel Santa Gertrudis, ligt vlakbij Santa Eulalia en eigenlijk gewoon in het midden van Ibiza. Lekker centraal.

Waar ligt Santa Gertrudis precies?

Het is een klein romantisch dorpje waar de tijd nog heeft stilgestaan, het is er erg rustig maar tegelijkertijd heerlijk om te zijn.
De rust waar we zelf in ons alledaagse leven vaak een tekort aan hebben is op vakantie vaak iets waar we naar op zoek zijn en dat maakt vakantie vaak ook zo fijn.
Santa Gertrudis
Santa Gertrudis is een plaats die om een kerkje heen gebouwd is.
De kerk zelf is ook ongeveer het middelpunt van het dorp en bevind zich aan een groot plein.
Het kerkje zelf is ook te bezoeken en is elke dag geopend voor publiek, je kunt er een kaarsje opsteken. Of althans, het lichtje aandoen 🙂 en even een blik werpen in het 18e eeuwse kerkje.
Een moment van bezinning en rust, wat passend is bij Santa Gertrudis.
Op het plein is het niet erg druk maar lopen altijd wel wat toeristen en bevinden zich her en der barretjes en winkeltjes.
Ook staat er een standbeeld van de eerste bisschop van Ibiza waar mensen vaak even een foto van komen maken.
Santa Gertrudis
Santa Gertrudis is geen plaats om een hele dag te vertoeven, tenzij je er natuurlijk verblijft, maar wel om een gezellig middagje/avondje langs te gaan en te gaan snuisteren in de boetiekjes en een lekkere lunch of diner bij een restaurant te nuttigen. heb je een goede keus te pakken. Door de centrale ligging ben je werkelijk binnen handbereik van allerlei Ibiza hotspots!
Santa Gertrudis
Aanraders voor restaurants in Santa Gertrudis zijn: Bar Costa Ibiza
Aanraders voor boetiekjes zijn Claire’s Regalos, een leuk kleurrijk winkeltje aan het einde van het straatje waar je ontzettend hebberig word van allerlei leuke spulletjes!