Ses Salines

Ses Salines - Strand Bord

Op 10 minuutjes rijden vanaf Playa d’en Bossa vind je het leuke strand van Ses Salinas.
Het strand barst van de faciliteiten en je kunt je er dus prima vermaken, oftewel een “Ibiza Beach Day” is een feit als je naar Salinas gaat.
Dit is trouwens een van de mooiste en populairste stranden op het eiland: Ses Salines of  ‘Salinas’ in het Nederlands :).
Het strand is vernoemd naar het gelijknamig Ses Salines National Park, omdat het midden in het gebied ligt.
Formentera maakt trouwens ook onderdeel uit van dit natuurgebied.

Ses Salines
Wij waren er vroeg, vandaar dat het strand nog aardig leeg was

Het strand is makkelijk bereikbaar met de auto, openbaar vervoer of taxi of zelfs per fiets. Je rijd als het ware door de zoutmeren en je komt op de parkeerplaats uit van Ses Salinas. Als je een beetje op tijd vertrekt kun je zelfs gratis in een onverharde strook in een soort van berm parkeren. Ook kun je iets dichterbij het strand parkeren op een betaalde parking. Als je gratis parkeert is het zo’n 10 minuutjes langer lopen hooguit. En misschien zijn die 10 minuten zelfs nog teveel.

Ses Salines
Een van de ‘bermparkeerplaatsen’

Wat je al wel gauw opmerkt is dat het strand meerdere ‘gangen’ heeft om er op te komen. Via houten vlonders, die erg mooi zijn aangelegd, maar ook via zanderige ingangen. Je traint met de laatste wel je kuitspieren flink en je gaat een stukje door het natuurgebied heen. Zo kom je meer uit bij Sa Trinxa. Maar ook kun je gewoon via de houten paden het strand betreden.

Ses Salines

Wat je meteen zal opvallen is dat het strand erg lang en uitgerekt is. Maar tegelijkertijd ook nog behoorlijk breed.
Op het strand van Ses Salines kan lekker wat eten of drinken bij verschillende clubs zoals de Jockey Club en Sa Trinxa.
Het water is er heel erg helder en veel jachten liggen er voor anker, het strand is dus wel een heel lang strand waardoor de beachclubs erg verspreid van elkaar af liggen al is het bijkomend voordeel dat het strand zich perfect leent voor een lange wandeling.

Ses Salines
Wauw, wat mooi he!

Wat je ook opvalt zijn de vele strandverkopers of wel ‘chiringuitos’ werkelijk, écht werkelijk vanalles is er te koop en te doen.
Als je van de vaste faciliteiten gebruik wil maken; er zijn mogelijkheden voor een massage, er is een boutique voor je het strand op gaat maar ook zijn er bij sommige beachclus boutiques te vinden, het is ook een muzikaal strand want je vind er muzikanten maar ook DJ’s bij de beachclubs. Voor de sportieveling, je kunt er kayaks huren en waterfietsen.

Sta er maar niet van op te kijken als je een mooie dame voor je ziet liggen, met een enorme buil op een handdoekje.
Als het wat drukker begint te worden gaat de buil open en haalt ze er de leukste Ibiza tuniekjes uit of bikini’s of andere kleding, ze zal zich elke keer weer verkleden en een hele show door de mensen die op het strand liggen lopen. En het heeft aantrekkingskracht want natuurlijk staat alle kleding haar even mooi en worden alle vrouwen verleid tot het bekijken van de kleding en het passen en kopen hier van.  Dus wil je nog iets scoren voor op strand, of iets leuks voor de avond hét is allemaal mogelijk op het strand. Natuurlijk is dit niet geheel legaal, dus kijk er maar ook meteen niet van op als het inpakken-en-wegwezen is.

Ses Salines
Een chiringuito op het strand

Ook lopen er veel chiringuito’s rond met koelboxen vol drinken die ze willen verkopen, uiteraard koel en voor heel wat minder dan de drankjes bij de beachclubs. Het is niet verboden om van de chiringuito’s te kopen en zelfs tot aan je strandbedje toe kun je bij wijze van spreken een Coronita of een Cerveza krijgen voor een euro of € 5.
Maar ook kettingen, hoedjes, haarbandjes, zonnebrillen, tassen en al wat niet meer wordt er rijkelijk verkocht aan de toeristen.

Ses Salines
Nog meer chiringuito’s

Nog een ander weetje: het strand is 1,5 kilometer lang en op sommige plekken 30 meter breed!
Bekijk dus vooraf even bij welke club je in de buurt wilt gaan liggen, want je loopt niet heel gemakkelijk heen en weer.

AANRADER: Voor iedere Ibiza ganger is het aan te raden om Ses Salines een keer te bezoeken, om de heerlijke sfeer er sowieso te proeven van de leuke beachclubs. De promotieteams van alle clubs zijn hier ook te vinden en delen regelmatig gratis bandjes uit. Dus voor de partyhardy’s onder ons ook een mooie uitkomst. Zo kun je meteen zien welke feesten er zijn op het eiland en wat korting scoren op je ticket!

Ses Salines
Vanaf het steigertje kun je zo tussen de vissen zwemmen in het heldere water bij Sa Trinxa

Lees hier meer over Sa Trinxa

Sa Trinxa - Ses Salines

Lokatie op kaart:

OpenWeatherMap requires API Key to work. Get API Key